Вместо обичайното сутрешно кафе можете да тонизирате организма си по

...
Вместо обичайното сутрешно кафе можете да тонизирате организма си по
Коментари Харесай

Осем заместителя на кафето сутрин

Вместо нормалното утринно кафе можете да тонизирате организма си по друг метод, който да е не по-малко ефикасен. Има осем питиета, които могат да заместят кафето и да ви разсънят ефикасно. Много хора ги употребяват вместо кафе.

Една от тези тонизиращи питиета е чаят ройбос, който в последно време стана много известен. Растението ройбос може да се открие в Южна Африка и е доста потребно, защото като се изключи че тонизира организма, то защищава от доста разнообразни проблеми, измежду които бодърствуване, проблеми с имунната система и някои типове алергии.

Друга известна тонизираща напитка е комбуча - това е специфичен тип гъба, известна в Русия и Азия и като чаена гъба. Тя се получава от черен чай. Гъбата комбуча е горчива, само че е доста потребна - тя освен ободрява заран, само че също по този начин защищава от доста типове бактерии.

Ръженото кафе, което е било известно измежду нашите баби, е задоволително добър сурогат на същинското кафе. То се вари в кафениче и има усет, който е доста непосредствен до този на същинското кафе. Но с изключение на усета, ръженото кафе има и същите свойства като същинското кафе, тъй като зарежда организма с сила. То има и друго скъпо качество - спомага за отстраняването на токсините от тялото.

Чаша какао заран ще ви зареди с сила и ще възстановява кръвното ви налягане. Освен това какаото освен ще ви разсъни, само че и ще увеличи равнищата на серотонин в организма ви, което автоматизирано ще усъвършенства настроението ви още при започване на деня.

 Чай с Джинджифил

В последно време известност набра и сокът от лимец, който е доста потребен. Той е доста апетитен, тъй като има усет на ядки, а също така тонизира организма не по-зле от същинското кафе. Ако изпиете една чаша сок от лимец рано заран, ще сте работоспособни през целия ден.

Сокът от пшеница също е доста известен за феновете на здравословния метод на живот. Освен че оказва помощ да се разсъните, сокът от пшеница зарежда организма с доста потребни витамини и аминокиселини, които са нужни за положителното положение на имунната система.

Напитка, приготвена с джинджифил, също ще зареди организма ви с сила и ще ви направи работоспособни за дълги часове. Напитката с джинджифил се подготвя, като късче от корена на това растение се свари и се употребява с подсладител по желание. Освен че тонизира организма, напитката с джинджифил оказва помощ при главоболие.

Вместо кафе може да си приготвите и известното в последно време в целия свят кафе от глухарчета. Обикновено то се комбинира с кафе от цикория, с цел да се получи по-вкусна напитка. Комбинацията от глухарчета и цикория разсънва доста добре заран.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР