Националната агенция за приходите (НАП) е започнала проверки по сигнали

...
Националната агенция за приходите (НАП) е започнала проверки по сигнали
Коментари Харесай

Още преди да влязат официално в парламента, НАП започва проверки срещу Величие

Националната организация за приходите (НАП) е почнала инспекции по сигнали против компаниите на Ивелин Михайлов от партия " Величие ", разгласи изпълнителният шеф на организацията Румен Спецов.

По думите му, проверяваните сдружения имат насъбрани данъчни отговорности и подадените сигнали към данъчните не са свързани с предизборната акция.

" Днес съм разпоредил инспекции на компанията и хората, които стоят като лица зад тази партия. Вече има формирани производства по подадени сигнали отпреди няколко месеца за съществуване на финансови схеми и измами, " сподели Спецов в Димитровград, представен от Българска телеграфна агенция.

" Присъщо е на доста компании, когато имат нещо друго да вършат с парите, да не ги внасят незабавно в страната и след това да платят тези 23 на 100 рента... Ще платя за две седмици тези отговорности, ще затворя компаниите, ще уволня хората и по този начин ще лишя страната от милиони в година ", изясни Михайлов пред bTV.

Заедно с някогашния чиновник на НСО Николай Марков той се яви на изборите в неделя с поддръжката на партия " Величие ", учредена през лятото на 2023.

Според 100% обработени протоколи от ЦИК партията е седма политическа мощ в бъдещото 50-о Народно заседание с 4,65%.

Ивелин Михайлов е идеолог на " Историческия парк " - атракцион, издигнат край село Неофит Рилски, община Ветрино. Преди да се захване с " национализъм " и да политика, то е бил осигурителен брокер и уредник на платени семинари за " финансова самостоятелност ".

В края на март " Капитал " заяви, че Министерство на вътрешните работи и Държавната организация " Национална сигурност " (ДАНС) водят най-малко четири следствия против атракциона.

Според регистрираните финансови данни на " Исторически парк " за 2022 година, сдружението е на счетоводна загуба от 1,45 млн. лева

Пред NOVA преди ден Михайлов съобщи, че сдружението се финансира с " комерсиална активност - със строителство на здания, строителство на къщи, които се продават ".

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР