Вместо на екзотична почивка в Мексико, наши сънародници прекараха пет

...
Вместо на екзотична почивка в Мексико, наши сънародници прекараха пет
Коментари Харесай

Вместо на екзотична почивка в Мексико: Българи прекараха пет дни в подземен изолатор на летището


Вместо на екзотична отмора в Мексико, наши сънародници прекараха пет дни в под земята изолатор на летището в Канкун.

Освободени са едвам след намесата на консулската ни работа.

Единствената фотография от пътешествието на две фамилии е в самолета от Мадрид за Мексико. Едва слезли на летището в Канкун, те са отделени от останалите пасажери и отведени в подземие. Паспортите и телефоните им са прибрани.

" Докато си оставяме персоналния багаж, чух сестра ми да споделя: " Како, заключиха мъжете! " “, разяснява Елена Ефендиева от Бургас.

" Отведоха ни с въоръжена защита, нищо не ни обясниха. Бяхме в някакъв партерен етаж или мазе, тъй като слязохме два етажа надолу ", добавя брачният партньор ѝ Галин.

Жените са заключени в друго помещение, а едната от тях е бременна.

" Условията бяха покъртителни - изкарахме пет дни на каменни пейки. Носеха ни някаква течност в найлонова торбичка, в която плуваше нещо. Оказа се, че това е вода с лимон и захар. Не може бременна жена да стои в този мраз - донесоха ѝ фолио за хипотермия, с което да я завием ", разяснява Елена.

" Питахме за какво сме в арест, а те ни отговаряха: " Това не е арест, това е зона за изчакване ". Не получихме отговор обаче за какво сме заключени “, споделя Павлина Димитрова.

След многократни опити от консулската работа в Мексико съумяват да ги открият.

Потърпевши са клиентите на шест туристически компании, само че те са безапелационни, че всички документи на пътуващите са били изрядни.

„ Разбира се, всичко е било платено. Ние имаме предплатени суми на 100% към отсрещната страна, която обслужва хора в Мексико. Тя също може да даде доказателства, хотелите са очаквали хората и елементарно може да бъде това потвърдено “, споделя Димитър Балтов от обединяване „ Бъдеще за туризма “.

Посолството на България в Мексико е известено за всички проблеми с българските туристи, оповестиха от външното ни министерство.

" Изпратена е и нота до мексиканските управляващи с молба за публична информация по отношение на всеки един от случаите, като се обръща изключително внимание на неналичието на подпомагане от страна на мексиканските управляващи за свързване на българските жители с посолството, което е в нарушаване на откритите интернационалните правила и контракти, по които и двете страни са страни “, разяснява от Министерството на външните работи.

Изпратени са и предложения за още редица срещи с разнообразни институции в Мексико.

По тематиката работиха Лора Стаматис и Румяна Стоилкова.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР