Вместо да приеме протегната ни ръка, Скопие положи много усилия

...
Вместо да приеме протегната ни ръка, Скопие положи много усилия
Коментари Харесай

Захариева: Не трябва да влизаме в обяснителен режим за Северна Македония

" Вместо да одобри протегната ни ръка, Скопие постави доста старания да изкриви позицията на България. Те би трябвало да влизаме в пояснителен режим, ние сме разяснили и обясняваме нашата позиция. Това сподели вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева в отговор на депутатски въпроси по отношение на формалната позиция на България при стартирането на договарянията сред Европейския съюз и Северна Македония.

По думите й, България е изяснила позицията си по отношение на невъзможността да утвърди преговорната рамка.

" В нея сме поискали няколко ясни неща - добросъседските връзки, пътна карта, която да следи изпъленнието на контракта за добросъседство, когато приказваме за потреблението на езика, да се употребява формулировката от 2017 ", изброи Захариева.

По думите й от страна на българския народ има другарски усеща към жителите от другата страна на границата, макар отвратителанта акция на език на ненавист.

" Ние ще продъжим да сме доброжелателни, само че би трябвало пристрастеностите от другата страна на границата да се успокоят. Надявам се, че в случай че пристрастеностите се успокоят, с разумен взор ще стартираме да приказваме какво ще направи държавното управление на Северна Македония, тъй че да извършва контракта, да се държи като същински претендент за Европейски Съюз и да спре езика на омразата ", заключи външният министър.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР