Вместо да поеме отговорността за изборната загуба с оставка, лидерът

...
Вместо да поеме отговорността за изборната загуба с оставка, лидерът
Коментари Харесай

Вместо оставка Нинова иска извънреден вот за лидер

Вместо да поеме отговорността за изборната загуба с оставка, водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разгласи, че потегля към директен избор на нов ръководител на партията и по този начин ще се опита да тушира напрежението в левицата. " Не съм ръководител в оставка ", отсече Нинова в понеделник в първото си изказване след евроизборите. Тя се презастрахова и разгласи, че отговорността за резултата на вота " би трябвало да е солидарна за всички ". Думите й са в унисон с позицията й от пленума отпреди месец, който пренареди препоръчаната от Нинова листа и постави низвергнатия от нея Сергей Станишев на избираемо място. Тогава Корнелия Нинова трансферира отговорността за резултата на Националния съвет (НС).

" Загубихме ", призна Нинова, като уточни и няколко външни фактора - боязън, корпоративен избор и потребление на администрацията. Затова на съвещание на Народно събрание във вторник предлага няколко решения, с които желае да минимизира вредите за партията. Едно от тях е партията да разпише и одобри " правила за директен избор на ръководител ", както планува новият правилник, признат преди 2 година След като те бъдат подготвени, което би трябвало да стане до месец-два, ще се дефинира график за провеждането на директен избор на партиен водач, в който Нинова още веднъж ще взе участие.

Според устава ръководителят се избира от всички членове на партията, които са към 100 хиляди души съгласно данни на левицата. Корнелия Нинова ще се отдръпна след стартирането на процедурата, с цел да може да взе участие в конкуренцията. Ако този избор се случи, това ще е първият директен избор за водач на Българска социалистическа партия в партийната история.

" Ниската интензивност прави важен следения, корпоративния, купения избор ", разяснява водачът на Българска социалистическа партия. По думите й подадените 450 005 гласа оборват изказванието, че ядрото на партията не е излязло да гласоподава.

" Трябва да се проведат конференции във всички общини и области, на които да се направят разбор и оценка какво се е случило, за какво сме изгубили. Трябва да има точка за избор на нови управления по места ", изясни Нинова.

Тя заяви още, че ще предложи на пленума да вземе решение депутатите да се върнат на работа в Народното събрание. Българска социалистическа партия бойкотира пленарните съвещания от средата на февруари. Първата им работа ще бъде внасяне на препоръчани за смяна в закона за КПКОНПИ, както и ремонти, свързани с пълномощията на основния прокурор.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР