Вместо да обсъжда БСП, Продължаваме Промяната, като основна партия, която

...
Вместо да обсъжда БСП, Продължаваме Промяната, като основна партия, която
Коментари Харесай

Вигенин: Вместо да обсъжда БСП, ПП да спечели изборите и да направи правителство

Вместо да разисква Българска социалистическа партия, „ Продължаваме Промяната ”, като съществена партия, която съставлява смяната, да направи по този начин, че да завоюва идващите избори и да направи държавно управление. Това прикани в ефира на „ Събуди се ” Кристиян Вигенин от Българска социалистическа партия.

Според него Българска социалистическа партия се е оказала най-хубавият танцьор на политическата сцена. „ Опитваме се да създадем атмосфера, в която да се получи хубаво българско хоро. Някои взеха решение да не се заловен на него. Рано или късно това би трябвало да се случи. За да се получи танц, би трябвало да има искащи да танцуват. Българският парламент направи не две напред, една обратно, а една напред и две обратно. Излизаме от този мандат с още по-ниско доверие. С доста сериозен риск за конституционния ред в страната ”, сподели с подигравка депутатът.

Лидерската среща, проведена от Българска социалистическа партия е била вярна стъпка, счита той.

„ Много деликатно анализирахме какво не се получи при предходните опити. За да може да се случи нещо, би трябвало да има явен политически ангажимент от страна на водачите. Това беше сериозен диалог за политиката и вероятностите. Липсата на опит в Политическа партия докара до това.  Едно е да заявяваш своята съпротива и да работиш на думи против някакъв модел, както „ Промяната ”, друго е да имаш подготвеност да създадеш към себе си коалиция и да работиш против този модел ”, разясни Вигенин.

По думите му Българска социалистическа партия има лична стойност в българската политиката. „ Ние имаме напълно друг метод и се борим за смяната доста преди да се появят т.нар „ сили на смяната ”. Да не си фантазират, че стоим и мислим към кого да се залепим единствено и единствено да сме във властта. Ако би трябвало ще стоим в съпротива, с цел да покажем по какъв начин би трябвало да бъде структурирана българската политика ”, добави Вигенин. Той прикани президентът Румен Радев да не бави процеса и да разпусне Народното събрание оптимално бързо.

„ Оптимист съм за държавно управление в края на април. Българска социалистическа партия ще свърши, каквото може ”, заключи депутатът.  

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР