Влюбването стабилизира характера на невротичните личности, установи ново изследване. Любовта

...
Влюбването стабилизира характера на невротичните личности, установи ново изследване. Любовта
Коментари Харесай

Красивото лекарство за негативно мислещите невротици

Влюбването стабилизира характера на невротичните персони, откри ново проучване. Любовта оказва помощ на хората, които мислят песимистично да подхождат към живота с повече убеденост и да виждат събитията в по-положителна светлина.

„ Невротичните хора нормално са тревожни, несигурни и елементарно раздразнителни – изяснява доктор Кристин Фин, първият създател на проучването. – Те имат податливост към меланхолия, постоянно имат ниско самочувствие и като цяло са склонни да са недоволни от живота си.

Въпреки това успяхме да потвърдим, че те стават по-стабилни, когато са в любовна връзка, че характерът им се стабилизира. “

Проучването обгръща 245 двойки на възраст сред 18 и 30 години, за интервал от 9 месеца.

Участниците дават отговор на въпроси за това по какъв начин биха реагирали в разнообразни мислени обстановки и какво значат те за връзката им. Резултатите демонстрират, че невротичните хора гледат по-малко негативно на света, когато са във връзка. Бавно само че несъмнено, с разцъфтяването на връзките, невротичните хора получават по-оптимистична позиция.

Промените се отразяват удобно и на не толкоз невротичните хора, откриват учените.

„ Положителните прекарвания и страсти, свързвани с съществуването на сътрудник трансформират характера – не директно, само че косвено – като в същото време мисловните структури и усещанията на хипотетично отрицателните обстановки се трансформират.

Нашето проучване демонстрира, че човек може да се отучи от негативното мислене. “

Източник: PsyBlog

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР