Влязохме в полуфиналната серия ранени, уморени и страшно заспали. Поздравих

...
Влязохме в полуфиналната серия ранени, уморени и страшно заспали. Поздравих
Коментари Харесай

Барчовски: Влязохме в полуфиналната серия ранени, уморени и страшно заспали

" Влязохме в полуфиналната серия ранени, изтощени и ужасно заспали. Поздравих тима, тъй като се бори. Балкан имаше повече баскетболни причини и справедливо се класира на край ", разгласи треньорът на ЦСКА Росен Барчовски след загубата на отбора в четвъртия мач от полуфиналите на НБЛ против Балкан с 83:92. Така сезонът за " алените " завърши.


" Не можахме да издържим. В тази мачове, който се запази сили, печели, ние не успяхме. Най-тежкият удар ни бе нанесен с травмата на Венцислав Петков. Видяхте по какъв начин игра прелестно, само че с неговото излизане нещата станаха сложни. Ние се борихме и предизвикахме 20 неточности, обаче има два казуса. Единият е, че Балкан извади неповторим % от междинна (63%) и далечна отдалеченост (52%), това е прекалено много. Гостите стреляха 24 наказателни удара, всяко допиране е фаул. Упражняват се над нас, не знам за какво. Упражниха се всички неща от правилника – нелоялен, механически, неправилни заслони. Не знам по каква причина, безусловно непотребни нарушавания, изключително такива, които никой не ги вижда. Ние приказваме, че желаеме да виждаме по-твърда игра и виждаме, само че не тук, а в Евролигата. За НБА даже не желая да приказвам, само че в България не се получава. Свириха се 100 фаула и повече нищо не може да се направи. Не подчертавам върху съдийството, в никакъв случай не съм бил подобен, само че просто го усещам. Има моменти, в които съдиите при такова напрежение, реферите стискат зъби ", добави наставникът на „ алените “, които отстъпиха в серията от плейофите в родния хайлайф с 1-3 победи.

" При всички положения ще си починем, ще водим диалози и ще излезем в серията за бронза като сериозен тим, с цел да приключим един много добър сезон за начало на този план. Бронзовият орден си е бронзов орден, тъй че ще играем съществено “, продължи експертът.

„ Павлин Иванов и Христо Захариев са едни от най-хубавите български баскетболисти в последните 10 години. Играли са сходни мачове безчет пъти. Имат класа и опит, играят със самочувствие, до момента в който при нас съвсем липсват такива играчи. При нас Венцислав Петков и Драган Зекович ги нямаше “, сподели още Росен Барчовски.

„ Другата серия е безусловно непредсказуема. Логиката обаче приказва за пети мач. Черноморец играе доста мощно и въодушевено. Ако Рилски откри метод да ги лимитира в нахлуване, може да завоюва, тъй като има доста положителни играчи и по-дълга ротация. Трудно ми е да предвиждам “, счита той.

„ Аз още през вчерашния ден поздравих Александър Везенков за спечелването на MVP на сезона в Евролигата. Той ми отговори. Казах му, че това е голяма горделивост и самопризнание за него и фамилията му, както и за всички нас в баскетболната общност. Огромно достижение. Когато погледнах имената на тези, които са печелили този приз, всичките са звездни играчи. Тези неща се случват доста рядко “, приключи националният ни селекционер. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР