Влязохме дълбоко в преговорите за ротацията. Това заяви съпредседателят на

...
Влязохме дълбоко в преговорите за ротацията. Това заяви съпредседателят на
Коментари Харесай

Kирил Петков: Влязохме дълбоко в преговорите за ротацията

Влязохме надълбоко в договарянията за ротацията. Това съобщи съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков пред публицисти, съобщи кореспондент на “Фокус ".

“Имаме доста комплицирани договаряния сега. Те започнаха в най-истинската им форма. Подготовка на ротацията на 6 март. Вече влязохме надълбоко в договарянията по какъв начин ще наподобява идващото държавно управление, регулаторите, службите и правосъдната власт. Всичко това сега стои. Процесите са взаимносвързани ", съобщи Петков.

“Докато ПП-ДБ сме в политиката, ние непрестанно ще споделяме следното “Трябва да имаме институции като Комисия за защита на конкуренцията, КРС, всички регулатори да бъдат транспарантно назначени с хора, които са самостоятелни от политиците. Това е доста значимо ", безапелационен бе Петков.

Той означи също по този начин, че и промяната в службите би трябвало да бъде осъществена, а също така и цялостна промяна в правосъдната система.

“ДПС ясно ни споделиха, че няма да вземат участие по никакъв метод с министри и заместник-министри. Преговорите за държавно управление ще бъдат само сред нас и ГЕРБ ", сподели още съпредседателят на ПП-ДБ.

Той изясни, че ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ ще договарят с Движение за права и свободи за регулаторите поради изискуемото болшинство за тяхното избиране.

Според Кирил Петков “регулаторите са толкоз значими, колкото и министерствата ".

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР