Влошаването на зрението, слуха и паметта са всеизвестни признаци на

...
Влошаването на зрението, слуха и паметта са всеизвестни признаци на
Коментари Харесай

ЛЮБОПИТНО: Защо ставаме по-ниски с течение на времето

Влошаването на зрението, слуха и паметта са общоизвестни признаци на стареенето. Може би малко на брой обаче са забелязали, че с напредъка на възрастта човек става и по-нисък. Това се дължи на няколко фактора, свързани с промени в костите, мускулите, ставите и други тъкани в тялото. Докато лекото „ смаляване “ е естествена част от процеса на стареене и нормално не се асоциира със здравословни проблеми, то забележителното евентуално приказва за към този момент съществуващи проблеми.

Когато сме осведомени с детайлностите, които настъпват в тялото ни, до момента в който остаряваме, можем да се противопоставим по-ефективно на негативните резултати на старостта.

В началото на 30-те е допустимо да настъпи саркопения – загуба на мускулна маса в резултат на възрастта. Човек евентуално може да изгуби 3-5 % от мускулната маса на десетилетия. Особено тревожно е, когато става дума за мускулите в торса, които ви държат в вярна изправена позиция. Ако те намалеят, то вие евентуално бихте могли да изглеждате по-прегърбени и надлежно – по-ниски.
свързани новини3380на 11.01.2019
Друга причина за намаляването на растежа е утежняването на здравето на костите. Костите са извънредно комплицирана съединителна тъкан, която може да приспособява своя размер и форма според от механичното натоваряне. Това разрешава на костта да се ремоделира през целия ви живот.

В по-младите си години вие преминавате през фаза на напредък. Костната маса се натрупва толкоз бързо, че 90 % от нея се доближава в края на тинейджърските ви години. Този напредък се консолидира в средата на 20-те, когато пикът на масата е към този момент доближат.

Към 35-40-годишна възраст тялото ни стартира да губи повече костна маса, в сравнение с се генерира. В края на краищата тази загуба води до заболяване, известно като остеопороза, което се характеризира с ниска костна маса и мощна трошливост на костите. Всички тези фактори усилват риска от фрактури. Това заболяване визира постоянно бедрата и ръцете, само че най-разпространено е в гръбначния дирек, в резултат на което оказва негативно въздействие върху позата ни.

В гръбначния ни дирек се намират и така наречен гръбначни дискове. Те са ситуирани сред всеки прешлен от гръбначния дирек. Фиброкартилагинална възглавница, служеща като амортизираща система на гръбначния дирек, подкрепя при придвижване, натоварване и извъртане.

Когато сте млади, тези дискове, които се състоят от към 80 % вода, са мощни и гъвкави. С напредъка на възрастта обаче последователно се компресират и спплескват. Вследствие на това пространството сред прешлените на гръбначния дирек понижава. Подобен резултат се следи и в петите на краката – с възрастта сухожилията дегенерират, което води до плоски пети.

Регулярните физически извършения биха могли да отвръщат някои от аргументите за намаляването на растежа. Така че какво чакате, не стойте със скръстени ръце, тренирайте!
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР