Влизането на България във валутния механизъм за еврото, ще намали

...
Влизането на България във валутния механизъм за еврото, ще намали
Коментари Харесай

Финансисти: Влизането в механизма за еврото ще намали риска от криза

Влизането на България във валутния механизъм за еврото, ще понижи рисковете пред българската стопанска система от наближаващата световна икономическа рецесия. За това приказваха в предаването " Още от деня " Даниела Бобева и Емил Хърсев.

България чака през лятото покана за влизане в обменния механизъм, прочут още като чакалня за еврото.

Според Бобева и Хърсев това би било добра вест. Двамата обаче са с друга убеденост, че това ще се случи. Според Хърсев е несъмнено, че България ще получи поканата през юли, до момента в който Бобева счита, че възможни спомагателни условия ще бъдат рисков фактор за стопанската система. Емил Хърсев даже предвижда, че България ще влезе в Еврозоната от 1 януари 2020 година

Финансистите считат, че световната рецесия се доближава и че отвореният темперамент на българската стопанска система ще я изложи на опасности.

Според Хърсев причина за рецесията ще са ограниченията на американското държавно управление за ограничение на търговията с Китай. За Бобева международната стопанска система минава в низходяща фаза на икономическия цикъл.

Бобева изрази терзания, че несъответствията в българската стопанска система, при световното закъснение, могат да се окажат рисков фактор за нейното развиване.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР