Влизаме в добра кондиция в тази криза, която се развива

...
Влизаме в добра кондиция в тази криза, която се развива
Коментари Харесай

Владислав Горанов разкри подготвена ли е държавата за криза

Влизаме в добра кондиция в тази рецесия, която се развива доста бързо. Важно е да не вършим нелепости. Това съобщи финансовият министър Владислав Горанов в ефира на bTV.

„ Искам да благодаря на всички държавни органи и здравните управляващи, които не абдикират от своите отговорности по време на рецесията. Засега имаме задоволително запаси, с цел да запазим страната. Няколко десетки милиона са вложени в покупката на техника и защитни средства, обезпечаване на сигурност. При една стопанска стегнация на бюджета, можем да чакаме, че няма да успеем да реализираме в началото заложените цели.

Рано е да се вършат разбори, само че планирано чакаме загуби за приходната част към 3 милиарда лв., допустимо е сумата да нарасне.

Предвидили сме буфери във финансовата система. Държавата е готова за тази рецесия. След като осъществим рекомендациите на здравните управляващи след месец и половина обстановката ще е друга. След това ще разсъждаваме върху ограничения за стопанското възобновяване “, стана ясно от думите му.

Думите му са по отношение на невижданите ограничения, които се подхващат за ограничение на епидемията от COVID-19 в страната.

„ Много от ограниченията, които в този момент вземаме са добре структурирани. Много е сложен салдото, тъй че да не пострада стопанската система ни. Реагираме бързо, с цел да запазим живота на хората. Стриктно следваме рекомендациите на здравните експерти. Водеща би трябвало да е отбраната на здравето. Трябва да ограничим обществените контакти, с цел да преодолеем този вирус. Или би трябвало да го преодолеем или да се научим да живеем с него “, акцентира той.

„ В миг на тестване при сходен тип рецесии на най-голямото тестване е подложена солидарността. Държавата има водеща роля в ръководството на тези процеси. Важно е накъде ни води. Най-уязвим в такава обстановка е индивидът. Той разчита на заплатата си. Създали сме механизъм, с цел да защитим хората, от които се отхвърля техния шеф. Препоръчвам на всеки да направи един здравомислещ разбор и да разбере, че не можем да живеем в изолираност с години. Всеки би трябвало да резервира скъпите си чиновници и да не се отхвърля с лека ръка от тях. Имаме няколко разнообразни системи за отбрана “, прикани министър Горанов.

Финансовият министър добави, че сигурно вирусът ще нанесе стопански вреди, само че това ще е по-малкото зло.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР