Влиятелните политици често използват езика на нацията, към която се

...
Влиятелните политици често използват езика на нацията, към която се
Коментари Харесай

Политиците използват езика на нацията, към която се обръщат, за да засилят ефекта от посланието



Влиятелните политици постоянно употребяват езика на нацията, към която се обръщат, с цел да засилят резултата от посланието. Същото направи ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск по време на формалното разкриване на европредседателството ни.

„ Отечество общително, по какъв начин хубаво си ти!” – още с първите си думи на български Доналд Туск завоюва сърцата на всички, които го слушаха, считат специалисти.

Доналд Туск постоянно употребява формалния локален език при гостуванията си в други страни. Човекът, който му оказва помощ за това се споделя Уго Брейди. Ирландец, съветвал едни от най-високопоставените европейски политици и дипломати. Полското посолство у нас също има главен принос за наличието на речта на Туск нощес, оповестява БТВ. Европейският водач загатна и имената на Христо Стоичков и Захари Бахаров. И назова българите "потомци на Спартак ", "наследници на най-старата страна в Европа " и воини, които в никакъв случай не са изгубили бойно знаме в борба.

"Доналд Туск обра овациите, откакто изнесе тирада на български и цитира поета Иван Вазов ", написа Дженифър Ранкин от английския в. "Гардиън ".

През лятото Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 година в град Амиен. Той е... към профила, да вземем за пример подлага на критика решението на Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила да отдръпна Съединените щати от съглашението за климата.

„ Аз съм берлинчанин”, от устата на Джон Кениди и до през днешния ден е може би най-яркото обръщение от този вид.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР