Властта трябваше да предприеме действия отдавна. На първо място българското

...
Властта трябваше да предприеме действия отдавна. На първо място българското
Коментари Харесай

Даниел Митов: Русия води война с демокрациите. Краткосрочната цел е завземането на Украйна

Властта трябваше да предприеме дейности от дълго време. На първо място българското държавно управление би трябвало да се погрижи за българите в Украйна. Ситуацията може доста бързо да ескалира, Руската декларация работи безконтролно.

Това съобщи Даниел Митов, някогашен външен министър, в студиото на утринния блок на Нова телевизия.

“Диктаторите одобряват дипломацията за демонстрация на уязвимост. Путин работи по същия метод, по който работи Хитлер”, безапелационен беше той. Според него България би трябвало да стартира да образува спешни щабове.

Той разяснява дейностите на държавното управление и по-конкретно тази на Стефан Янев, съгласно който не трябва да се бърза да се назовава обстановката в Украйна война: “Тези хора не престават да ни убеждават в нещо друго, а не това, което виждаме. Не било война, били дейности. Това може да се роди в главата единствено на някой, който счита, че Крим е руски”.

По думите му хората, които ръководят, не си дават сметка за обстановката или имат зависимости. На базата на думите на Стефан Янев Митов позволи, че може би измежду ръководещите има такива, които има личен дневен ред по отношение на Русия.

Според него се цели връщане на постсъветското въздействие на Русия: “Целта е разрушение на сегашната архитектура на интернационалната сигурност. Русия не може да вирее на в свят на правото. На нея ѝ би трябвало свят от 19-ти век: който е по-голям дефинира ориста на останалите. Русия води война с демокрациите. Краткосрочната цел е завземането на Украйна”. Като първа стъпка в тази тенденция дефинира присъединението на Донецк и Луганск.

По думите му НАТО ще стои надалеч, с цел да избегне обстановка, при която ще загине боец на Алианса.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР