Властта съгласна с мерките на земеделските производители за подкрепа на

...
Властта съгласна с мерките на земеделските производители за подкрепа на
Коментари Харесай

Подкрепят производители на зеленчуци според продукцията им

Властта съгласна с ограниченията на земеделските производители за поддръжка на бранша по време на пандемията. Допълнителни тласъци за зеленчукопроизводството е изискал от премиера Бойко Борисов Красимир Кунчев, аграрни производител. По гледище на военния министър Красимир Каракачанов Кунчев се е срещнал със земеделския министър Десислава Танева и персонално с Бойко Борисов. Според него точно при зеленчуците може да има растеж в границите на една година. Затова и браншът трябвало да бъде подсилен.

Допълнителни дотации ще получат производителите върху приходите им, а не на повърхност. Те ще получат финансова помощ на база осъществена продукция. Така производителите нямало да укриват приходи. Ще се подтиква и издаването на фактури. Смятам, че това ще бъде работеща мярка, безапелационен бе Красимир Кунчев. Министър Танева чака поддръжката да бъде вмъкната в марка Covid-19 на Министерство на земеделието и храните. Ведомството е изготвило още редица ограничения за поддръжка на земеделието.

Над 3000 аграрни производители от необлагодетелствани региони и които са отпаднали от поддръжката, също ще бъдат обезщетени. Помощи ще има и за развъждане на кози и овце. Общо 175 милиона лв. Европейски Съюз пренасочва към ограничения за поддръжка на земеделието. Нова подкрепяща мярка ще има за производството на грозде, стана ясно от думите на земеделския министър. Някои винопроизводители са нараснали двойно износа си поради това, че страната ни е известна в Европейски Съюз с положителните си ограничения за битка с ковид. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР