Властта не знае как се управлява частен бизнес. Как не

...
Властта не знае как се управлява частен бизнес. Как не
Коментари Харесай

Владислав Панев: Властта не знае как се управлява частен бизнес

Властта не знае по какъв начин се ръководи частен бизнес. Как не спиш, тъй като клиентите са недоволни. Защото изпускаш периоди. Защото чакаш доставки, а те не идват.
Имаш да изпълняваш поръчки, само че не са пристигнали суровините, а трима от 10 служащи са в болничен. Как броиш парите и за какъв брой още месеца изключително състояние ще ти стигнат преди да се наложи да затвориш. Как изпълняваш курсове на загуба, с цел да си запазиш репутацията, когато съперниците са спрели работа. Как в случай че не подобриш продукта си, пазара ще те отнесе за има няма година, тъй като към този момент няма да си настоящ.

Гледат на тези хора като куче касичка. Да заплащат Данък добавена стойност до 14о число. След това осигуровки, директни налози, парцели.

Айде Борисов има опит отпреди 100 години в Ипон. Явно е не запомнил. Затова и са толкоз закърнели, че даже и в тази рецесия отново мислят по какъв начин да уредят своите.

Държавата би трябвало да подсигурява вноските по заеми на засегнатите от форсмажор за идната година. Така че банките да не притискат длъжниците си, а да ги оставят да дишат. Да подсигурява кредитни линии. Да отсрочи събирането на налози.

И да остави стопанската система да диша. Оптимист съм за България. Заради това, че толкоз доста компании за нула време минаха на отдалечен режим. И съумяха да поддържат равнище. По време на рецесия се вижда кой плува с бански. Кой е в положение да се приспособява бързо, тъй че да минимизира вредите. Нашите компании съумяват в огромната си част. От експортьорите, през превоза и услугите. Говоря всекидневно с такива, те не спят, трансформират се, мъчат се, съумяват. Имат потребност от рамо и в този момент е момента да им бъде обещано. Защото те ще върнат жеста във тип на работни места, налози и артикули с висока добавена стойност.

Те ще изядат олигарсите с парцалите. Защото околните до властта могат да съществуват единствено като вируси в непознато тяло. Като смучат. Но това ще е до време.

Успех на все по-силния самостоятелен български бизнес.

Пазете се и работете!

Владислав Панев, Facebook
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР