Властите започнаха с арестите на привърженици на Алексей Навални още

...
Властите започнаха с арестите на привърженици на Алексей Навални още
Коментари Харесай

Арестите на посрещачи на Навални започнаха

Властите започнаха с арестите на последователи на Алексей Навални още преди самолетът, с който съветският отстъпник и брачната половинка му Юлия се прибират от Берлин, да кацне на летище " Внуково " край Москва. Преди да отпътува от Берлин, където в продължение на 5 месеца се лекува от опита за отравяне, Навални подкани последователите си да го посрещнат на аерогарата. Властите в Русия обаче обявиха, че сходно събиране не е позволено и всяка форма на всеобща проява ще бъде предотвратена от органите на реда.

Към момента е известно, че са арестувани четирима души. Има задържани и минимум двама публицисти, а силите на реда изтласкват посрещачите от залата.

От съветската Федерална работа за осъществяване на наказванията към този момент оповестиха, че ще арестуват Навални при идването му с претекста, че е разгласен за търсене. Причината е, че опозиционерът има условна присъда, а " действителното му местонахождение не е известно на отдела от 24 септември ". Навални бил публично предизвестен за " опцията за анулация на условната присъда и замяната ѝ с ефикасна ", само че все пак от август до декември " наказаният не се е появил за регистрация ".

На 22 август 2020 година Алексей Навални беше превозен по неотложност в болница в Германия, откакто два дни по-рано изпадна в кома по време на полет от Томск до Москва. Тестовете, извършени от западни страни, в това число Германия, стигнаха до заключението, че той е бил токсичен с наличния от руските времена нервно-паралитичен сътрудник " Новичок ".

Вчера Германия съобщи на Русия стенограми от диалози с Алексей Навални като част от отговора си на молбата на Москва за подпомагане при следствието на отравянето на рецензия на Кремъл, заяви БГНЕС. Германското министерство на правораздаването съобщи, че " отговори през вчерашния ден на четирите претенции за правна помощ от прокуратурата на Русия по отношение на опита за ликвидиране на Алексей Навални в Русия ".

Полицейските следователи са разпитали Навални, който " е дал обширни отговори на въпроси, изпратени от съветския прокурор ", сподели представител на немското министерство на правораздаването. Стенограмите са предадени в Москва, добави той.

" Правителството приема, че съветското държавно управление в този момент ще предприеме всички нужни стъпки за изясняване на това закононарушение против господин Навални - сподели представителят. - Цялата информация, нужна за следствие на престъпни каузи като проби от кръв и тъкани, облекла, е налична в Русия. "

Навални упрекна основната съветска работа за сигурност Федералната работа за сигурност (ФСБ), че нейни хора са го отровили по заповед на президента Владимир Путин. Руските управляващи неведнъж отхвърлиха каквото и да било присъединяване и отхвърлиха да проверяват случая.

" Летим към дома ", написа от самолета Навални.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР