Властите забраниха всякаква дейност на открито в китайската столица Пекин,

...
Властите забраниха всякаква дейност на открито в китайската столица Пекин,
Коментари Харесай

Работата на открито в Пекин спря заради 40 градуса жега

Властите не разрешиха всякаква активност навън в китайската столица Пекин, където температурите се чака да доближат 40 градуса по Целзий, заяви Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

На държавните служби е подредено да подсигуряват, че възрастните хора и болните ще бъдат на хладно. Градската администрация на Пекин разгласи червен код, най-високата степен на предизвестие за рискови меотологични феномени.

Правителството на Китай заяви в понеделник, че в Пекин са регистрирани 10 поредни дни с температури над 35 градуса - най-дългата сходна поредност от 1961 година насам.

" Съответните служби и подразделения би трябвало да подхващат незабавни ограничения за попречване на сърдечни удари и обезпечаване на изстудяване ", се споделя в държавно разпореждане. В него се разпорежда работещите да " прекратят дейностите навън ".

В голям брой градове на Китай могат да се видят нови аксесоари за отбрана от слънцето, като шапки с ултравиолетова (UV) отбрана до покрития, известни като facekinis, които скриват по-голямата част от лицето като се изключи очите, оповестява Ройтерс.

 Жена е сложила facekinis маска, покриваща цялото й лице, с цел да се защищити от приемане на тен от слънцето
© Reuters

Жена е сложила facekinis маска, покриваща цялото й лице, с цел да се защищити от приемане на тен от слънцето

Данни от основаната в Шанхай консултантска компания China Insights Consultancy демонстрират, че китайският пазар на слънцезащитно облекло ще пораства, като размерът на пазара ще доближи 95.8 милиарда юана (13.24 милиарда долара) през 2026 година

Слънцезащитните дрехи са изключително известни измежду дамите, които избират да запазят кожата си светла и през горещините се покриват от глава до пети с облекла.

Данни от платформата за извършване на покупки Tmall на " Алибаба груп " демонстрираха, че по време на тазгодишния 618 фестивал за извършване на покупки, извършен предишния месец, продажбите на слънцезащитни дрехи от " ново потомство " са нарастнали със 180% на годишна база, като броят закупени слънцезащитни екипи на консуматор е два до три пъти повече спрямо предходните години.

" Слънцезащитни маски за руж " също са изключително известни. Долната половина на маската е бяла с розово в горната част Така, от разстояние, наподобява че носещият я има грим.

Ли Хонгмей, 26-годишна жителка на Пекин, сподели, че е почитател на сходни маски и също по този начин носи слънцезащитно яке, когато излиза.

" По време на пандемията не се гримирах постоянно, тъй като по този начин или другояче щях да нося маска ", сподели тя пред Ройтерс, до момента в който разглеждаше стелажа със слънцезащитни облекла в Adidas. " Сега ме мързи да се върна към грима, избирам да нося слънцезащитна маска и да изляза. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР