Властите във френския средиземноморски курортен град Кан започнаха да насипват

...
Властите във френския средиземноморски курортен град Кан започнаха да насипват
Коментари Харесай

Кан удвоява плажа си с пясък за 10 млн. евро

Властите във френския средиземноморски курортен град Кан започнаха да насипват 80 000 куби. метра пясък по главния си плаж, с цел да удвои ширината му.

Обемът е задоволителен да запълни 32 басейна с олимпийски размери, изяснява " Ройтерс ".

Целта е дългият 1.4 км плаж, край който минава фамозният бул. " Кроазет " с някои от най-луксозните хотели и заведения за хранене, да е подготвен за началото на кино фестивала през май. Това е и най-голямото светско събитие за годината и от десетилетия събира десетки международно известни звезди.

По-голямата повърхност ще даде и повече благоприятни условия на частните концесионери да изкарат пари. " Имахме линия, необятна към 20 м., а в този момент ще я прибавим още 10-12 метра ", споделя Бруно Ришар, управител на частния Long Beach, където шезлонг коства 25 евро дневно.

Над половината пясък се траспортира с баржи от кариера в прилежащия регион Вар. След разбъркване с морска воса той се излива с тръба върху плажа, след което булдозери оформят релефа.

Местните поданици гледат на плана за 10 милиона евро със смесени усеща, добавя " Ройтерс ". За едни е по-добре Кан да има по-голям публичен плаж, до момента в който съгласно други това си е пилеене на средствата на данъкоплатците, тъй като никой не знае дали морето няма да си " прибере " назад пясъка.

 Кан удвоява плажа си с пясък за 10 млн. евро
© Reuters
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР