Властите във Франция се подготвят да обявят трето поредно затваряне

...
Властите във Франция се подготвят да обявят трето поредно затваряне
Коментари Харесай

Френското правителство се подготвя за трето затваряне

Властите във Франция се приготвят да разгласят трето следващо затваряне и нови ограничаващи ограничения за да се спре бързото разпространяване на ковид, оповестява през днешния ден вестник "Журнал дьо диманш ", представен от ТАСС. Решението се чака в най-скоро време, прибавя изданието, като цитира източник в държавното управление.

Въвеждането на новите ограничавания се свързва със стремителните темпове на разпространяване във Франция на английския вид на вируса и на новия вариант, регистриран в Южна Африка.

Очаква се послание на президента Еманюел Макрон в сряда след плануваното съвещание по въпроса на Съвета по защитата, написа вестникът.

Според цитираните източници въпросът за въвеждането на третия локдаун е на практика решен и сега единствено се прецизират периодите за действието му и съпътстващите ограничения. Очаква се новите ограничавания да влязат в действие до края на идната седмица и, съгласно същите източници, ще трае не по-малко от три седмици.

Според вестника този път ограниченията могат да бъдат по-меки, тъй като популацията към този момент мъчно понася настоящите към този момент ограничавания. Възможно е да се позволи на магазините, които не продават артикули от първа нужда, да работят по няколко часа дневно.

В изявление за "Журнал дьо диманш " министърът на образованието Жан-Мишел Бланкер заяви, че при положение на въвеждането на нови ограничения учебните заведения ще продължат да работят.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР