Властите във Франция се готвят да обявят трети по ред

...
Властите във Франция се готвят да обявят трети по ред
Коментари Харесай

Френското правителство готви трети локдаун

Властите във Франция се готвят да разгласят трети по ред локдаун и нови ограничаващи ограничения за да се спре бързото разпространяване на ковид, оповестява през днешния ден вестник " Журнал дьо диманш ". Решението се чака в най-скоро време, прибавя изданието, като цитира източник в държавното управление, съобщи Българска телеграфна агенция.

Въвеждането на новия локдаун се свързва със стремителните темпове на разпространяване във Франция на английския вид на вируса и на новия вариант, регистриран в Южна Африка. Очаква се послание на президента Еманюел Макрон в сряда след плануваното съвещание по въпроса на Съвета по защитата, написа вестникът.

Според цитираните източници въпросът за въвеждането на третия локдаун е на практика решен и сега единствено се прецизират периодите за действието му и съпътстващите ограничения. Очаква се новата карантина да влезе в действие до края на идната седмица и, съгласно същите източници, ще трае не по-малко от три седмици. Според вестника този път ограниченията могат да бъдат по-меки, тъй като популацията към този момент мъчно понася настоящите ограничавания. Възможно е да се позволи на магазините, които не продават артикули от първа нужда, да работят по няколко часа дневно. В изявление за " Журнал дьо диманш " министърът на образованието Жан-Мишел Бланкер заяви, че при положение на въвеждането на нови ограничения учебните заведения ще продължат да работят.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР