Властите в южния американски щат Луизиана съобщиха за нови 11

...
Властите в южния американски щат Луизиана съобщиха за нови 11
Коментари Харесай

Ураганът Айда взе още 11 жертви

Властите в южния американски щат Луизиана оповестиха за нови 11 жертви на урагана Айда, съобщи ДПА. Така броят на смъртните случаи, свързани с прекосяването на Айда през щата, набъбна на 26.
Здравният департамент в Луизиана заяви за 11 смъртни случая в Ню Орлиънс в интервала 30 август - 6 септември, които се свързват с последствията от прекосяването на урагана. В девет от случаите става дума за "прегряване по време на продължителното спиране на електрозахранването ", а в два от случаите - за отравяне с въглероден оксид. Прегряването е настъпило при хора на възраст сред 64 и 79 години, посочи департаментът, изясни Българска телеграфна агенция.
Заради продължаващите проблеми с електрозахранването стотици хиляди хора не могат да употребяват климатици макар лятната горещина. Мнозина прибягват до използването на генератори, което основава риск от отравяне с въглероден оксид при липса на съответна вентилация.
Айда връхлетя сушата югозападно от град Ню Орлиънс на 29 август като вихър от рисковата четвърта степен. Стихията нанесе съществени вреди. Без електричество към момента са към 300 000 семейства в Луизиана.Над 62 000 души са без течаща вода, а над 250 000 възпитаници не могат да се върнат към момента в учебно заведение.
Около 3200 души се намират в всеобщи убежища, а други 25 000 души, чиито къщи бяха развалени от урагана, са настанени в хотели.
В сряда обаче управляващите в Ню Орлиънс анулираха вечерния час, който бе въведен поради Айда.
Ураганът продължи да се движи в североизточна посока и силата му отслабна на сушата. В края на предходната седмица останалата мощност на Айда провокира пагубни наводнения в североизточните елементи на Съединени американски щати. Най-малко 48 души починаха в региона на Ню Йорк и Ню Джърси, оповестиха локалните медии.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР