Властите в Украйна ще решат на кого да предадат осъдения

...
Властите в Украйна ще решат на кого да предадат осъдения
Коментари Харесай

Украйна ще реши на кого да предаде Брендо

Властите в Украйна ще решат на кого да предадат наказания в три страни за наркотрафик Евелин Банев-Брендо. „ Логиката е като български жител той да бъде предаден на България, несъмнено, да си изтърпи присъдата. Тъй като обаче тук има колизия с други две присъди, това е въпрос, който ще се реши от украинския правосъден орган по тяхното законодателство ", заяви за БНР заместник-градският прокурор на София Иво Илиев.

От прокуратурата не се ангажираха с прогноза по кое време украинските управляващи ще отговорят на настояването Евелин Банев да бъде върнат в България, с цел да изтърпи шестгодишната си присъда. За ареста му край Киев беше обявено в петък, само че държавното обвиняване е било известено за това три дни по-рано, сподели прокурор Илиев.

Молбата за екстрадиция към този момент е изпратена, само че искания към Банев имат Италия, където той е наказан на 20 години затвор, и Румъния, откъдето го желаят, с цел да изтърпи десетгодишна ефикасна присъда. В случая в действителност има конкуренция на учредения за предаване на лицето и може би това ще бъде тестване и по-скоро тест по какъв метод ще се работи, тъй като може би ще се наложи някаква процедура, счита прокурор Илиев. " Ние подобен случай доколкото ми е известно, нямаме при нас “, добави още той. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР