Властите в Украйна са получили повече от 40 съобщения за

...
Властите в Украйна са получили повече от 40 съобщения за
Коментари Харесай

Расте броят на убитите в Кременчук, лидерите от Г-7 осъдиха атаката, Митрофанова събира дарения за агресора

Властите в Украйна са получили повече от 40 известия за изчезнали хора след ракетния удар против търговски център в Кременчуг. Това споделиха от украинската основна прокуратура във вторник вечерта. Междувременно броят на убитите набъбна на 15 души - данните са на губернатора на Полтавска област Дмитро Лунин.

Според прокуратурата 59 души са получили здравна помощ, към половината от тях са в тежко положение.

Ракетата удари постройката в централния украински град Кременчук в понеделник следобяд. Украйна упрекна Русия за офанзивата. Според президента Володимир Зеленски повече от хиляда цивилни са били в мола по време на офанзивата.

Ударът по комерсиалния център е осъществен от ракети X-22, изстреляни от Курска област с бомбардировачи Ту-22М3, настояват украинските въоръжени сили.

Имало е и втори ракетен удар - по градския стадион в Кременчук. Това заяви Олексий Данилов, секретар на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна.

Нападението беше строго наказано в интернационален проект. „ Произволните офанзиви против почтени цивилни са военни закононарушения “, се споделя в изказване на участниците от Г7 в понеделник вечерта. " Руският президент Путин и виновните ще би трябвало да отговорят за това. "

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън написа в Twitter за " жестока " офанзива. Британският министър председател Борис Джонсън сподели, че ударът по цивилни е посочил още един път " равнището на свирепост и безчовечие, на които е кадърен съветският водач ". Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел назова ракетната офанзива " извънредно безразборна " и добави, че съветската тактичност за заплашване няма да работи. А френският президент Еманюел Макрон дефинира акта като " безспорен смут " и добави, че " руснаците би трябвало да видят истината ".

Russia’s bombing of a shopping centre in Kremenchuk is an abomination. We share the pain of the victims’ families, and the anger in the face of such an atrocity. The Russian people have to see the truth:
— Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron)

Зеленски, който в понеделник се причисли към срещата на Г-7 през видео конферентна връзка, назова Русия " най-голямата терористична организация в света ". “Това е реалност. И би трябвало да стане юридически факт ", сподели Зеленски и добави, че „ всеки в света би трябвало да знае, че в случай че купувате или изпращате съветски нефт, имате контакти с съветски банки или плащате налози или мита на съветската страна, вие давате пари на терористи. ", добави той.

Междувременно посолството на Русия в България е почнало фондонабираща акция за събиране на пари за съветските бойци, участващи във " военната интервенция " и техните фамилии.

`May
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР