Властите в столицата на Каталуния обявиха забрана на botellón -

...
Властите в столицата на Каталуния обявиха забрана на botellón -
Коментари Харесай

Край на алкохолния туризъм в Барселона-600 евро глоба за пиене на открито


Властите в столицата на Каталуния оповестиха възбрана на botellón - пиенето на алкохол навън. Нарушителите са изправени пред санкция до 600 евро.

Досега паричната глоба е от 60 до 100 евро, като при заплащане в границите на 30 дни сумата се понижава със 75%.

Шефът на полицията Guardia Urbana Педро Веласкес сподели, че единствено за седмица - от 2 август до 8 август - 747 души са получили санкции за пиянство на улицата в размер до 100 евро. Глоби за по-големи суми ще се издават за предизвикателство на вълнения или противообществени прояви, чието установяване ще бъде оставено на преценката на обособените чиновници.

Новите правила плануват единствено 50% понижение на санкцията, в случай че е платена в точния момент, пише pochivka.blitz.bg.

По време на botellions десетки, стотици и даже хиляди младежи се събират на площади, паркове или плажове, с цел да пият цяла нощ. За Барселона сходни " сбирки " към този момент се трансфораха в сериозен проблем предишното лято. Младежите се събираха навън от четвъртък до неделя, защото поради коронавирусните ограничавания питейните заведения в града работеха единствено за стеснен интервал от време или бяха затворени.

Според притежателите на питейни заведения и заведения за хранене новата заповед, която задължава да затварят откритите тераси в най-посещаваните елементи на града в 23:00 часа, единствено ще способства за появяването на нови протести. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР