Ако си подам оставката, се притеснявам, че някои хора няма

...
Ако си подам оставката, се притеснявам, че някои хора няма
Коментари Харесай

Терзиев ироничен: Ако подам оставка, някои хора няма да си направят кампанията

Ако си подам оставката, се тормозя, че някои хора няма да съумеят да създадат акция, защото всеки ден се упражняват на мой тил и на администрацията, и тогава не съм сигурен по какъв начин би протекла акцията като цяло.

Това съобщи кметът на Столична община Васил Терзиев в отговор на въпрос за желаната му оставка от страна на протестиращите поради реорганизацията на бул. „ Патриарх Евтимий " и бул. " Витоша ".

Той изясни, че схваща недоволството на жителите и извънредно деликатно следи обстановката. 

„ В този миг планът няма да бъде спрян, само че въз основата на това, което виждаме, в случай че се наложи, ще създадем корекции ", сподели той и добави, че доста интензивно се работи в посока да се намерят решения на част от проблемите.

Терзиев акцентира, че той е екипът му не са глухи и не са слепи за това, което споделят хората. „ Разбираме, че сътворяваме стеснение. Правим го с вярата, че въпреки всичко това е една от многото стъпки в вярната посока ", добави той.

Кметът на Следствен отдел към окръжна прокуратура означи, че постоянно всеки един напредък минава през неудобството.

„ Въпросът е да не е единствено стеснение, а да има път напред. Както споделих, мислим за спомагателни места за паркиране, следим по какъв начин ще се развива придвижването, пропускливостта каква е, градският превоз ", посочи още той.

Терзиев е безапелационен, че задачата не е да санкционират жителите на София.

„ Но когато желаеме да живеем в град с по-чист въздух, който да наподобява повече на европейските градове, е нужно да мислим за развиване на градския превоз, за ускоряването му, за различни способи, за напредване най-малко през някои месеци, когато времето разрешава, само че не ни е задачата да наказваме нито живущите, нито хората с коли ", съобщи той.

Столичният кмет разясни, че тази мярка е част от много по-голям проект, който е обвързван с насърчаване на велотранспорта, с вложения в градския превоз и в това число с вложения в паркирането.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР