Властите в Саудитска Арабия затвориха женски фитнес център в Рияд

...
Властите в Саудитска Арабия затвориха женски фитнес център в Рияд
Коментари Харесай

Реклама с жена в трико затвори фитнес в Саудитска Арабия

Властите в Саудитска Арабия затвориха женски фитнес център в Рияд поради рекламен видеоклип, който демонстрира жена с прилепнало по тялото трико за подготовка.

„ Ние няма да толерираме това “, написа в Туитър шефът на спортната администрация Турки ал-Шейх, откакто подреди да бъде лишен лицензът на фитнеса. Той също по този начин наредил следствие и използване на наказателни ограничения против тези, които са организирали излъчването на видеоклипа.

Видеоклипът, който беше необятно публикуван в обществените медии, демонстрира жена с непокрита коса, която се намира във фитнес зала и рита боксова круша.

Спортните управляващи споделиха, че клипът съдържа подиуми, които биха могли да покварят публичния морал.

Сауд ал-Кахани, медиен консултант на кралския двор, похвали бързата реакция на спортния орган и написа в Туитър, че кралството е на пътя към " сдържаност, само че без морално разлагане ".

От дамите се изисква да носят плебеи, покриващи тялото, и да покриват косите си на публично място в кралството, което има едни от най-строгите ограничавания за дамите в света.

Преди година полицията разпитва жена, откакто тя се появи в серия от видеоклипове, в началото сложени в Снапчат, облечена в изрязана фланелка, разкриваща пъпа й и минипола. Тя беше снимана да се разхожда в историческа цитадела северно от Рияд и да си играе с пясъка на дюните. Жената беше освободена, без да й бъде повдигнато обвиняване.

От юни на дамите в Саудитска Арабия за първи път ще им бъде позволено да карат, което е един от детайлите на наклонността към либерализиране нравите в кралството.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР