Властите в Саудитска Арабия са осигурили всички условия за влизането

...
Властите в Саудитска Арабия са осигурили всички условия за влизането
Коментари Харесай

От 24 юни в Саудитска Арабия ще се случи нещо невиждано и историческо!

Властите в Саудитска Арабия са обезпечили всички условия за влизането в действие на кралския декрет, съгласно който от 24 юни дамите в кралството ще имат правото да ръководят автомобил. Това съобщи генералът от полицията Саид бен Абдула ал Кахтани.
Генералът, който взе участие в изпълняването на указа на крал Салман, изрази вяра, че дамите ще карат деликатно и нарушаванията им ще бъдат необичайност. " Те са наши дъщери, съпруги и сестри; би трябвало да не забравяме това, да ги пазим и да се отнасяме с почитание към тях ", акцентира той.
На 26 септември крал Салман подписа декрет, който даде за пръв път право на дамите в кралството да получават наедно с мъжете свидетелства за правоуправление на МПС.

Тогава бе основана междуведомствена комисия от представители на министерствата на финансите и на труда и обществените грижи, която да приготви осъществяването на кралския декрет. Впоследствие в арабската страна бяха разкрити десетки автошколи, пътната полиция изготви инструкции за бъдещите шофьорки, а в полицията бяха назначени първите дами. Пътните знаци в страната към този момент са адресирани и към двата пола.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР