Властите в САЩ обявиха снощи, че планират да инвестират 3,2

...
Властите в САЩ обявиха снощи, че планират да инвестират 3,2
Коментари Харесай

САЩ отделят над $3 милиарда за изследванията за медикаменти срещу COVID-19

Властите в Съединени американски щати оповестиха нощес, че възнамеряват да влагат 3,2 милиарда $ за проучванията за създаване на антивирусни препарати против COVID-19 и бъдещи заразни болести, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Франс прес.

Проектът, наименуван " антивирусна стратегия против пандемиите ", се финансира от средства от проекта за икономическо възобновяване на Съединени американски щати на стойност 1900 милиарда $, признат от Конгреса през март.

" Антивирусните препарати са значимо допълнение на съществуващите ваксини, изключително за лица, страдащи от избрани заболявания, които може да ги изложат на нараснал риск, за тези, които може да са евентуално по-слабо предпазени от имунизациите ", разгласи пред медиите основният специалист на Съединени американски щати по заразни заболявания лекар Антъни Фаучи.

Освен това антивирусните лекарства може да играят роля и против нови разновидности, против които употребяваните сега ваксини не оферират такава отбрана, добави той. Програмата ще разреши да се ускорят клиничните тествания за разнообразни антивирусни препарати в друга степен на разработка, като Молнупиравир на лабораторията Мерк, отбелязва Агенция Франс Прес. Те би трябвало да се одобряват скоро след потвърждаване на болестта, с цел да се попречи на заболяването да доближи най-тежката си фаза.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР