Властите в Полша въвеждат почти пълна карантина в страната за

...
Властите в Полша въвеждат почти пълна карантина в страната за
Коментари Харесай

Затвориха Полша

Властите в Полша вкарват съвсем цялостна карантина в страната за период от три седмици. Няма да работят обектите, свързани с просвета, отдих и спорт. В комерсиалните центрове ще работят единствено магазините за хранителни артикули и аптеките, а заведенията ще вършат само доставки по домовете. Мерките влизат в действие от през днешния ден.

На поляците се предлага да работят от у дома, неразрешено е на посетители да бъдат канени повече от 5 души. Носенето на маски на всички места става наложително. Този път обаче няма забрани за напредване, фризьорските салони и някои други обекти в областта на услугите ще работят. Дистанционното образование за по-големите възпитаници продължава от есента. В клас, в средата на януари, влязоха единствено децата от първи до трети клас, като в този момент те още веднъж ще се образоват онлайн.

Германският Институт за надзор на заразните заболявания " Роберт Кох " класифицира Полша и още редица страни, в това число България, като високорискови зони поради повишаващ се брой на случаите на ковид там. Промяната значи, че считано от неделя хората ще могат да влизат в Германия от прилежаща Полша, в случай че могат да показват негативен тест за ковид. В Полша от началото на коронавирусната пандемия са доказани над 2 милиона случая на заразяване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР