Властите в Нидерландия обявиха рядко срещания код червено за студено

...
Властите в Нидерландия обявиха рядко срещания код червено за студено
Коментари Харесай

Бурята "Дарси" спря COVID-тестовете в Нидерландия

Властите в Нидерландия оповестиха рядко срещания код " алено " за студено време в цялата страна, откакто през вчерашния ден за първи път от 2010 година територията й бе връхлетяна от снежна стихия, оповестиха международните организации. Бурята " Дарси " засегна и севернозападните елементи на Германия, както и Северно море.

Температурите слязоха до -5 градуса, а вятърът доближи скорост от 90 км. в час, прецизира " Гардиън ". Нидерландският метеорологичен уебсайт weer.nl оповестява, че в неделя вечер е измерена мощ напразно от 8-а степен от 12 вероятни, съпроводен със мощен снеговалеж. „ Това публично значи снежна стихия и е първата такава отдавна. Последната стихия се състоя през януари 2010 година “, се споделя в известието.

Десетки полети бяха забавени или анулирани на летище " Схипхол " в Амстердам, до момента в който аерогарата в Айндховен в южната част на страната приключи всички услуги, продължава " Гардиън ". Всички влакове, в това число интернационалните линии до Германия, бяха анулирани. В Амстердам трамваите също бяха спрени, откакто в Хага мотриса дерайлира в снега. На водачите се предлага да заобикалят пътувания и се оповестява, че над 80 автомобила са затънали. В множеството елементи на страната снегът е натрупал от пет до 10 сантиметра, само че в някои области навяванията са до 30 сантиметра, оповестява публичната телевизия NOS.

Условията в страната са толкоз тежки, че националното държавно управление спря за няколко дни тестването за ковид. Очакванията са минусовите температури да продължат десетина дни, което значи, че каналите ще замръзнат. Събитието се чака с огромно неспокойствие, защото холандците обожават карането на зимни кънки. Премиерът Марк Руте съобщи, че пързалянето с кънки ще бъде позволено, в случай че каналите замръзнат за първи път от 2018 година насам. Той обаче предизвести хората да съблюдават отдалеченост и да карат деликатно, с цел да не озоват в така и така пренатоварените лечебни заведения.

Надеждите, че 200-километровият кънки маратон през 11 града, наименуван Elfstedentocht, ще може да се организира за първи път от 1997 година, са пресечени заради ограничавания на ковид.

В Германия снеговалежът също аргументи огромни разстройства във влаковете и анулация на планувани междуградски линии, в това число Хамбург и Хановер.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР