Властите в Мексико съобщиха в четвъртък, че са получили от

...
Властите в Мексико съобщиха в четвъртък, че са получили от
Коментари Харесай

Мексико мисли върху офертата на САЩ за пари срещу депортация на мигранти

Властите в Мексико оповестиха в четвъртък, че са получили от Съединените американски щати оферта за банкет и депортиране на мигранти против възнаграждение, съобщи AFP, представена от БГНЕС.
От латиноамериканската страна отхвърлят да са приели предлагането. Изявлението идва след изказванията, че администрацията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп има намерение да даде на Мексико 20 млн. $, с цел да депортира незаконни пришълци от Централна Америка, които минават директно за Съединени американски щати. „ Правителството на Мексико към момента обмисля предлагането “, се споделя в известие до медиите.
Според обява във вестник The New York Times администрацията на Тръмп възнамерява да употребява милиони долари като задгранична помощ, с цел да може Мексико да заплати самолетните и автобусни билети за 17 000 незаконни мигранти, които да бъдат върнати назад в личните им страни.
„ Правителството на Мексико не е приело въпросното предложение; нито документално, нито в джука форма. Не е подписан нито един документ “, споделиха за медиите Външните и вътрешните министри в взаимно изказване.
Припомняме, че това е следващият проект на Тръмп за прекъсване на незаконните имигранти, преди да влязат в Съединени американски щати. Американският държавен глава има намерение и да построи стена по границата сред Мексико и Съединени американски щати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР