Властите в Литва започнаха да прокарват телена ограда по границата

...
Властите в Литва започнаха да прокарват телена ограда по границата
Коментари Харесай

Литва строи ограда по границата си с Беларус заради потока от мигранти

Властите в Литва започнаха да прокарват телена ограда по границата си с Беларус, с цел да спрат потока от незаконни имигранти, съобщи Ройтерс.

Само през първите дни на юли на литовска територия бяха арестувани над 900 души - в пъти повече, в сравнение с за цялата предходна година. Според Вилнюс това е резултат от целенасочена политика на Минск - беларуският водач Александър Лукашенко разгласи, че приключва съдействието по миграцията, откакто Евросъюзът наложи стопански наказания против Беларус поради насилственото приземяване на самолета на Ryanair и ареста на журналиста Роман Протасевич през май.

Беларуските управляващи освен са отслабили граничния надзор, само че през последните седмици са организирали въздушен превоз на имигранти от Багдад и Истанбул за Минск, настояват от литовското държавно управление. Според премиера Ингрид Шимоните управляващите в Беларус даже са намерили метод да печелят финансово от тези хора.

Прокарването на бодлива тел през първите 500 метра стартира през днешния ден, само че стотици километри от литовско-беларуската граница остават без каквато и да физическа бариера или видеонаблюдение.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР