Властите в Калифорния се подготвят да посрещнат прогнозирано най-сухата година

...
Властите в Калифорния се подготвят да посрещнат прогнозирано най-сухата година
Коментари Харесай

Тази година Калифорния изглежда доста по-зле от космоса, отколкото през миналия юни

Властите в Калифорния се приготвят да посрещнат планувано най-сухата година за река Керн, която ще бъде изпълнена единствено с една четвърт от нормалния си размер води, които идват от топенето на снеговете в Сиера до езерото Изабела. Нивото на водата в езерото продължава да спада под 16 % от началния му потенциал, като огромна част от западните райони в Съединени американски щати сега попадат в климатичната категория с най-екстремни суши, като чиновниците на пожарните предизвестяват за следващия унищожителен сезон на горски пожари в Калифорния.

Погледната от космоса, сушата в Калифорния наподобява ужасяващо. За да даде известна вероятност за тежестта на ситуацията, Европейската галактическа организация направи сателитни фотоси на Националната гора на Лос Анджелис и водоемите на Сан Габриел в Южна Калифорния този месец, като съпостави актуалната картина с изображения, направени по същото време предходната година.

През 2020 година пейзажът наподобява с буйна растителност и зеленина, а водохранилището Сан Габриел е блестящо синьо. Когато обаче разгледаме изображенията от тази година, същото място е толкоз изсъхнало, че наподобява като сцена от филм на Марс. Горите имат кехлибарен цвят, като няма и помен от буйната зелена растителност от предходната година, а водохранилището Сан Габриел е съвсем празно.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР