Властите в Италия ще закупят големи количества въглища, за да

...
Властите в Италия ще закупят големи количества въглища, за да
Коментари Харесай

Връща ли се Европа към въглищата?

Властите в Италия ще закупят огромни количества въглища, с цел да имат подготвеност при нужда да покачат до най-много работата на топлоцентралите в страната, заяви министърът на екологичния преход Роберто Чинголани, съобщи Ройтерс.

Преминаването към въглища ще се окаже належащо, ако няма различен метод да се спести природен газ.

От една седмица съветският монополист " Газпром " подава доста понижени количества за италианската компания " Ени " (Eni). Това слага под въпрос снабдяването през идната зима. Засега италианските газохранилища са цялостни едвам на 55% - надалеч под 90% запълняемост, които би трябвало да бъдат достигнати до ноември.

Заради повишаването на природния газ над 3 пъти по отношение на нивото отпреди година, Рим ще продължи да упорства за въвеждане на таван на цените в Европейския съюз, съобщи министър председателят Марио Драги пред Сената.

Правителството на Драги обмисля да подсигурява заеми за промишлеността, с цел да й помогне да се оправи с ценовия потрес.
 Нидерландия отстранява рестриктивните мерки върху въглищата
Нидерландия отстранява рестриктивните мерки върху въглищата

Страната желае да подсигурява покриването на енергийните си потребности

По същата причина - понижените доставки от " Газпром " - Германия, Австрия и Нидерландия към този момент оповестиха, че ще усилят потреблението на въглища, в несъгласие с уговорките си за понижаване на нездравословните излъчвания.

Преди дни от " Газпром " оповестиха, че понижават размерите подаван газ за Европа по механически аргументи - газова турбина, изпратена да ремонт в Канада, не се връща назад в точния момент поради глобите. В тази връзка имаше известия от интернационалните медии, че представители на немските управляващи договарят по въпроса с канадски представители.
 Гърция възвръща активността на спряната емблематична Топлоелектрическа централа на въглища в Козани
Гърция възвръща активността на спряната емблематична Топлоелектрическа централа на въглища в Козани

Миналата година министър председателят съобщи, че до 2028 година Гърция ще се откаже изцяло от потреблението на въглища
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР