Властите в Индонезия предупредиха за опасност от нови вълни цунами

...
Властите в Индонезия предупредиха за опасност от нови вълни цунами
Коментари Харесай

373 са загиналите от цунамито в Индонезия, остава опасността за ново бедствие

Властите в Индонезия предизвестиха за заплаха от нови талази цунами по бреговете на островите Ява и Суматра. Жертвите на бедствието в събота към този момент са 373, ранените са близо 1460.

Президентът Румен Радев изпрати съболезнованията си към индонезийския си сътрудник Джоко Видодо.

 © Българска телеграфна агенция
В трагичните събития има и щастливи моменти. Спасителните служби откриха момченце, оживяло, откакто е стояло 12 часа под руините.

Жителите на регионите към Зондския пролив сред островите Ява и Суматра са предизвестени да стоят надалеч от бреговете. Вулканът Анак Кракатау сред двата острова е деен и има заплаха от ново цунами, сподели представител на индонезийската организация за реакции при бедствия и удостовери, че вълните са провокирани от срутване на земни маси в морето по време на изригването в събота.
 © Българска национална телевизия
Има усложнения с оказването на помощ в някои региони, тъй като пътищата са блокирани, признаха управляващите. За най-тежко потърпевш се счита Пандегланг на западния бряг на Ява.

„ Оцеляхме, оказва помощ ни локалната общественост, само че не сме получили нищо от държавното управление “, показа пред медии локален мъж.

На помощ на хората в най-голямата мюсюлманска страна в света се притичат религиозни организации. Властите разясниха още, че системата за предизвестие не е съумяла да реагира, тъй като може да записва единствено цунами, породени от трусове.

 Цунами лиши живота на над 220 души в Индонезия Цунами лиши живота на над 220 души в Индонезия
Унищожително цунами в Индонезия лиши живота на повече 220 души. Ранени са към 850. Властите предизвестяват - броят на жертвите може да се окаже мног...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР