Властите в Индонезия издадоха предупреждение за цунами и повишиха степента

...
Властите в Индонезия издадоха предупреждение за цунами и повишиха степента
Коментари Харесай

Предупреждение за цунами след изригването на вулкана Руанг в Индонезия

В ластите в Индонезия издадоха предизвестие за цунами и покачиха степента на паника до най-високо равнище, откакто вулканът Руанг, покрай остров Сулавеси, изригна няколко пъти за последните два дни, съобщи ДПА. 

Повишената степен на паника бе оповестена в сряда вечер, откакто 725-метровият вулкан изригна по-рано денем, бълвайки пепел на 3000 метра в небето. 

Властите са призовали хората, които живеят в крайбрежните региони на прилежащия остров Тагуланданг, да останат нащрек за евентуална приливна вълна и цунами , които могат да бъдат провокирани от възможни сривания на скали от вулкана, които да паднат в морето.

Повече от 800 души бяха евакуирани от две села на остров Руанг, а управляващите оповестиха неразрешена зона в радиус от 6 км от кратера, който се простира до югозападната част на остров Тагуланданг. 

" Вулканът Руанг изхвърли пепел, камъни и трошляк, които паднаха на пет километра разстояние в крайбрежните региони на остров Тагуланданг. Съобщава се, че няколко души са били ударени от падащите скали и камъни ", сподели Абдул Мухари, представител на Националната организация за понижаване на следствията от бедствия. 

Индонезийските авиационни управляващи издадоха разпореждане за затварянето на летище в провинция Северно Сулавеси, на към 100 км южно от вулкана.

Изригванията на Руанг, ситуиран в провинция Северно Сулавеси, бяха предшествани от вулканични трусове през последните дни. На индонезийския архипелаг има към 500 планини, от които 127 са дейни вулкани, а десетки от тях демонстрират признаци на нараснала интензивност.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР