Властите в индийския щат Асам планират да забранят полигамията, предаде

...
Властите в индийския щат Асам планират да забранят полигамията, предаде
Коментари Харесай

Индийски щат планира да забрани полигамията

Властите в индийския щат Асам възнамеряват да забранят полигамията, съобщи Ройтерс.

Предполага се, че тези проекти са свързани с акцията на централното държавно управление за уеднаквяване на брачния режим в цяла Индия.

Assam: CM Himanta Biswa Sarma forms a four-member committee to examine the state’s authority to ban polygamy, to scrutinise Sharia and Article 25
— OpIndia.com (@OpIndia_com)
Полигамията е противозаконна според индийския углавен кодекс, само че шариатът разрешава на мъжете мюсюлмани да имат до четири дами. Полигамия се практикува и от огромен брой племенни общности в Индия. 

" Планирам да забраня полигамията в Асам ", съобщи през вчерашния ден пред публицисти основният министър на Асам Химанта Бисва Сарма.

" Искаме това да е развой по търсене на консенсуса, а не някаква провокация ", посочи Сарма, който е почитан представител на ръководещата Индийска национална партия.

has formed an expert panel to examine if the state govt has the authority to ban in the state

India Today's shares more details and listen in what, a member of the panel has to say on the matter
— IndiaToday (@IndiaToday)
Централното държавно управление на Индия желае да вкара обединен набор от всемирски правила, с който да бъдат сменени множеството религиозни правила и културни обичаи, с които се уреждат въпросите на брака, развода, наследяването и осиновяването.

Поддръжниците на тази самодейност настояват, че по този метод ще бъде обезпечено половото тъждество. Противниците ѝ пък, измежду които са някои мюсюлмански водачи, са на мнение, че по този метод ще бъдат накърнени права, дадени от исляма.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР