Председателят на долната камара на руския парламент, Държавната дума, предупреди,

...
Председателят на долната камара на руския парламент, Държавната дума, предупреди,
Коментари Харесай

Украйна въвлича САЩ и Европа в голяма глобална война: Русия призова Запада да действа отговорно

П редседателят на долната камара на съветския парламент, Държавната дума, предизвести, че Украйна въвлича Съединени американски щати и Европа в огромна световна война и прикани западните водачи да работят отговорно, с цел да избегнат злополуката , съобщи Ройтерс.

Войната, която президентът Владимир Путин стартира в Украйна, провокира най-тежкия срив в връзките сред Русия и Запада след Кубинската ракетна рецесия от 1962 година насам. В момента силите на Москва напредват по продължение на фронтовата линия в Украйна, отбелязва организацията.

„ Киевският режим въвлича Съединени американски щати и европейските страни в огромна война “, съобщи Вячеслав Володин, ръководител на Държавната дума, който е непосредствен съдружник на Путин и член на съветския Съвет за сигурност, отбелязва Ройтерс.

Той съобщи, че украинските законодатели се пробват да убедят Съединените щати да разрешат на Киев да употребява оръжия, доставени от Съединени американски щати, за нанасяне на удари по съветска територия.

" Този път води до покруса, която може да засегне цялото човечество ", сподели Володин. " Западните политици би трябвало да осъзнаят своята отговорност и да създадат всичко допустимо, с цел да предотвратят довеждането на обстановката до световна злополука. "

Американският държавен секретар през вчерашния ден сподели в Киев, че Вашингтон „ не е насърчавал или давал опция за нанасяне на удари отвън Украйна, само че в последна сметка Украйна би трябвало сама да вземе решение за това по какъв начин ще води тази война “.

Any use of Western weapons against peaceful Russian cities would entail the return of more powerful weapons to protect the Russians, Speaker of the State Duma Vyacheslav Volodin said.
— Shamuzu Banda (@AllisonAjuluch)
" Ние бяхме ясни за нашата политика, само че още веднъж, тези решения, които Украйна ще вземе, ги взема за себе си ", е споделил Блинкън, излиза наяве от стенограмата с изказването му, публикувана от Държавния департамент.

Украйна твърди, че има право да нападна съветски цели, защото всекидневно е обстрелвана от съветски ракети. Заради рисковете, Съединените щати са внимателни във връзка с потреблението на техните оръжия за директна офанзива против Русия, която е най-голямата нуклеарна мощ в света.

Путин и президентът на Съединени американски щати Джо Байдън предизвестиха, че директна борба сред Русия и водения от Съединени американски щати боен съюз НАТО може да провокира Трета международна война.

Русия сподели, че потреблението на американски и западни оръжия против цели на територията на Русия може да провокира ново равнище на борба, а Путин подреди учения с тактически нуклеарни оръжия, частично като отговор на западните изказвания.

" Всяка приложимост на американски и европейски оръжия, с цел да се нападат мирни градове в Руската федерация ще наложат използването на по-мощни оръжия, с цел да предпазим жителите на нашата страна ", сподели Володин.

Миналата седмица Путин упрекна Запада, че рискува световен спор и сподели, че няма да разреши на никого да заплашва Русия.

Припомняме и тази изложба от нашия списък:

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР