Властите в Хонконг обявиха днес, че ще унищожат около 2000

...
Властите в Хонконг обявиха днес, че ще унищожат около 2000
Коментари Харесай

Евтаназират 2000 хамстера в Хонгконг заради Covid-19

Властите в Хонконг оповестиха през днешния ден, че ще унищожат към 2000 хамстера, откакто няколко гризачи са дали позитивна проба за ковид в магазин за домашни любимци, където е работил инфектиран служащ. Градът също по този начин ще спре продажбата на хамстери и вноса на дребни бозайници, споделиха чиновници от Министерството на земеделието, рибарството и отбраната, съобщи Ройтерс.

Преди ден служащ в магазин за домашни любимци е дал позитивна проба за варианта на ковид Делта. Съобщава се също, че няколко хамстера, импортирани от Холандия, в същия магазин, също са позитивни за ковид.

“Ако имате хамстер, би трябвало да го държите у дома, не го извеждайте “, сподели Люнг Сиу-фай, шеф на магазина, на конференция, добавяйки, че всички притежатели на домашни любимци би трябвало да съблюдават персоналната хигиена и да мият ръцете си след контакт с животни и тяхната храна.

Въпреки че локалните управляващи признаха, че „ няма доказателства “, че домашните любимци могат да предават ковид на хората, лицата, които са закупили хамстери в магазина след 7 януари, ще бъдат следени и подложени на наложителна карантина като защитна мярка. Ще би трябвало да предадат и хамстерите си на управляващите, с цел да ги приспят.

Властите в Хонконг обявиха, че всички магазини за домашни любимци, които продават хамстери в града, би трябвало да спрат да работят и че към 2000 дребни бозайници, в това число хамстери и чинчили, ще бъдат убити по човечен метод.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР