Властите в Гватемала наблюдават увеличаването на еруптивната активност и изтичането

...
Властите в Гватемала наблюдават увеличаването на еруптивната активност и изтичането
Коментари Харесай

Вулкан изригва в Гватемала

Властите в Гватемала следят увеличението на еруптивната интензивност и приключването на лава от вулкана Пакая , ситуиран на 20 километра южно от столицата, оповестява БГНЕС, базирайки се на „ Дойче Веле “.  Вулканът има поток от лава, който се насочва на североизток с приблизителна дължина от 200 метра , съгласно Националния координационен център за надзор на бедствията (CONRED), представен от представителя на Гражданска отбрана Давид де Леон.
Длъжностното лице разяснява, че потокът от лава е регистриран рано в понеделник (28.09.20 г.) в един от кратерите на Пакая на височина 2 552 метра. Отделът за предварителна защита на вулкани (UPV) оповестява, че вулканът показва слаби и умерени детонации , които изхвърлят материал от 75 до 150 метра над кратера. Педро Пабло Гранильо от UPV изяснява, че има и бял и наследник фумарол, формиран от водни пари и газове, които са разпръснати на запад и югозапад. Бюлетин от Института по вулканология предизвестява, че " появяването на нови потоци от лава може да се чака през идващите няколко часа или дни ". Освен това, сеизмичните станции записват непрекъснато трептене заради издигането на магма и газове на повърхността.
 Камчатски вулкан се разсъни и изхвърли пепел на 7 км височина Камчатски вулкан се разсъни и изхвърли пепел на 7 км височина
Вулканът Шивелуч на остров Камчатка изхвърли пепел на височина до 7 км над морското ниво, заяви ТАСС. Това е второ изхвърляне на пе...
Освен Пакая, в Гватемала са дейни и вулканите Фуего (югозапад) и Сантиагито (запад). Между 27 и 28 май 2010 година вулканът Пакая записва мощно изригване, което е предизвикало гибелта на ефирен публицист заради излагането на токсични газове на близкия скат.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР