Властите в Германия се готвят още да затегнат ограничителните мерки

...
Властите в Германия се готвят още да затегнат ограничителните мерки
Коментари Харесай

Германия се готви да затегне ограниченията заради COVID-19

Властите в Германия се готвят още да затегнат ограничаващите ограничения против разпространяването на ковид. В последните дни броят на заболелите от COVID-19 фрапантно се усили и те към този момент са съвсем 20 000.  " Тази събота е изключително значим ден ", съобщи   Хелге Браун, началник на кабинета на канцлерката Ангела Меркел.  " Ще следим държанието на популацията този уикенд ", разгласи политикът от ХДС пред сп.  " Шпигел ". Той е и доктор.  " Традиционно хората се събират в събота, тъй като тогава не работят. Но за жалост, сега сходни събирания не са вероятни ", сподели Браун. Според него на тези срещи и излизания трябва да се постави край. " Ако хората не се съобразят с тази препоръка, ще се наложи да бъдат въведени по-строги ограничения, въпреки че ни се искаше да избегнем сходно нещо. "

Утре канцлерката Ангела Меркел ще организира телефонна конференция с министър-председателите на федералните провинции. Тя ще разиска с тях нуждата от въвеждането на забрани за излизане. Хелге Браун акцентира, че възбраната за излизане никога не е цел на държавното управление. " Първо се надяваме,че жителите ще схванат за какво е нужно да лимитират обществените си контакти, както и че ще го сторят. "

В момента в Германия забрани за овакантяване на дома  има единствено на обособени места, като най-строги са ограниченията в провинция Бавария. От днес жителите на Бавария могат да напущат жилищата си единствено в случай че имат основателни аргументи – отиване на работа, извършване на покупки, визити при доктор и аптеката, оказване на помощ за други хора, спорт и разходка на чист въздух. Последните са възможни единствено в случай че са независими или в компанията на хора, с които съжителствате. Премиерът на немската провинция Маркус Зьодер разгласи, че ограниченията ще бъдат в действие в продължение на две седмици. Според него по улиците към момента има прекалено много хора, които се движат на групи. Зьодер акцентира, че в последните дни е направено доста против разпространението на вируса, само че е належащо още повече. Той сподели, че за нарушителите са планувани съществени санкции. Бавария е измежду най-засегнатите от болестта немски провинции. Провинциите  Баден-Вюртемберг, Бремен, Долна Саксония, Хесе и Райнланд-Палатинат  също оповестиха, че затварят заведенията за хранене. В Хесе се не разрешават събирания на повече от 5 души, а в Баден-Вюртемберг- на повече от 3-ма. Управата на провинцията  Саарланд , която граничи с Франция, взема решение дали да не наложи карантина. 

- Броят на инфектираните по целия свят е 277 220, жертвите са 11 431. Излекувани са 91 994

Броят на инфектираните с COVID-19 в Италия е 47 021, жертвите са 4032, като вчера починаха рекордните 627 души, сочат формалните данни. Заразените са 47 021. Най-засегнатата от болестта европейска страна още в четвъртък задмина  Китай  по брой на умрелите от болестта. В азиатската страна жертвите са 3255 при заболели 81 008 души. Доста обезпокоително към този момент е обстановката и в  Испания, к оято към този момент е на третото място по брой на инфектирани с COVID-19. Те към този момент са 21 571, а умрелите си 1093. Карантината в страната е удължена от 14 на 21 дни, само че въздушното пространство няма да бъде затваряно към този момент. Увеличават се с бързи темпове и инфектираните в  Германия  - 19 848, като вчера бе регистриран рекордно огромен брой позитивни проби за ковид от 3474. Жертвите са 68. Ръст на заболелите има и в Съединени американски щати  , където те са 19 774, а жертвите са 275. В статистиката Иран към този момент е на пето място по брой на заразени с ковид - 19 644. Почиталите там са 1433 от началото на епидемията.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР