Властите в Германия се готвят да въведат нов показател за

...
Властите в Германия се готвят да въведат нов показател за
Коментари Харесай

Германия въвежда нов показател за оценка на епидемиологичната ситуация

Властите в Германия се готвят да вкарат нов индикатор за оценка на епидемиологичната обстановка. Това излиза наяве от изказване на здравния министър Йенс Шпан.

Досега немските управляващи се ориентираха за разпространяването на Covid-19 въз основа на броя инфектирани за една седмица на 100 хиляди души. Така държавното управление и министър-председателите на 16-те провинции дефинираха границата от 50 за въвеждане на по-строги ограничаващи ограничения.

Според здравния министър Йенс Шпан този способ за наблюдаване на пандемията към този момент не е достоверен. „ В ход е имунизация и това трансформира нещата “, съобщи той.

„ Новият индикатор ще е броят на приетите в болница, т.е. броят на пациентите с Covid-19, които би трябвало да се лекуват в болница. Този индикатор демонстрира, какъв е натискът върху здравната система, макар високия брой имунизирани. За страдание към момента доста хора не са имунизирани и по тази причина желаеме да знаем авансово дали да чакаме проблем в лечебните заведения поради почналата четвърта вълна “, сподели министърът.

Бундестагът ще се събере преди парламентарните избори и държавното управление ще внесе предлагането за смяна в закона за здравето преди вота на 26 септември.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР