Властите в Германия са взели решение за поредното масово експулсиране

...
Властите в Германия са взели решение за поредното масово експулсиране
Коментари Харесай

Германия ударно гони още поне дузина руски шпиони-дипломати

Властите в Германия са взели решение за следващото всеобщо експулсиране на чиновници на съветските дипломатически представителства в страната. Това оповестиха от съветското министерство на външните работи, като дадоха обещание взаимен отговор.

В публикувана на уеб страницата на министерството публична позиция се показва, че Москва уверено осъжда дейностите на Берлин, който “продължава да унищожава целия набор на руско-германските връзки, в това число дипломатическото им измерение ”.

От ведомството допълват, че немската страна е нарушила обещанието си да не обявява обществено този въпрос, като е уведомила представители на медии, които постоянно употребява за “контролирано приключване на информация ” и “целенасочена дезинформация ”.

Москва дефинира дейностите на Берлин като “враждебни ” и декларира, че ще отговори реципрочно, като експулсира немски дипломати и понижи оптималния брой на чиновниците в немските дипломатически представителства в Русия,

За това е бил известен посланикът на Федералната република в Москва Геза декор Гайр на среща в съветското министерство на външните работи на 5 април.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР