Властите в Гърция съобщиха за края на едноседмична операция, в

...
Властите в Гърция съобщиха за края на едноседмична операция, в
Коментари Харесай

Гърция залови "джихадистки" каптагон за $660 млн.

Властите в Гърция оповестиха за края на едноседмична интервенция, в която са разкрили най-голямата в света еднократна пратка от амфетамина " Каптагон " на стойност над 660 милиона $. Според тях опиатът идва от Сирия и през Сингапур е трябвало да стигне до Китай.

За пратката бе обявено на 27 юни, само че е била нужна една седмица, с цел да се извади цялото количество и да се претегли. Крайният резултат е 5.25 тона или към 33 милиона таблетки. Те са били скрити измежду дървесни плоскости в 3 контейнера, пристигнали в пристанище Пирея от Сирия.

Лукас Данатасис, началник на отдела за битка с опиатите в Атика, заяви, че са били предизвестени от сътрудници от представителството на американската DEA към посолството на Съединени американски щати в Атина. В интервенцията са били привлечени 20 души от елементи на бреговата защита и дирекцията за битка с финансови закононарушения (SDOE). " Това е най-голямото количество от този опиат, залавяно в миналото по света. По този метод лишихме проведената престъпност от 587.45 млн. евро доходи ", допълват от SDOE.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР