Властите в Бангладеш понижиха предупреждението за морските пристанища и крайбрежните

...
Властите в Бангладеш понижиха предупреждението за морските пристанища и крайбрежните
Коментари Харесай

Най-малко петима загинаха от циклона Хамун, връхлетял крайбрежието на Бангладеш

Властите в Бангладеш намалиха предизвестието за морските пристанища и крайбрежните региони, откакто тропически циклон я в Бенгалския залив доближи сушата, аргументи гибелта на минимум петима души и събори дървета и електрически стълбове, съобщи ДПА. 

Циклонът „ Хамун “ връхлетя крайбрежието сред Читагонг и Кокс Базар в ранните часове на днешния ден и отслабна до земна меланхолия, заяви метеорологичния департамент на Бангладеш в специфичен бюлетин, публикуван тази заран.

Според метеорологичната работа бурята е блъснала региона на известния измежду туристите югоизточен град Кокс Базар със скорост напразно от 80 км/ч., съпроводен от проливни дъждове. Вчера трима души са починали, откакто дървета са паднали върху тях по време на бурята, заяви началникът на районната администрация Шахин Имран като добави, че бурята е развалила и редица сламени къщи.

В някои елементи на региона електричеството не може да бъде възобновено, защото огромна част от електрическите стълбове са съборени по време на бурята, съобщи Имран. „ Може да са нужни още няколко дни, с цел да се възобнови изцяло електроснабдяването в региона “, посочи той пред локални медии.

По предварителни оценки на регионалната администрация циклонът е засегнал над 476 000 души единствено в региона на Кокс Базар. Според управляващите над 32 000 сламени къщи са били развалени, а над 5000 са били изцяло разрушени, заяви „ “.

Властите реалокираха на безвредно място към 270 000 поданици преди връхлитането на сушата от циклона, макар че държавното управление имаше проект да изтегля 1,5 милиона души.
Не във всички региони обаче се наложи евакуация, защото бурята промени посоката си, съобщи ръководителят на отдела за ръководство на бедствията Мизанур Рахман, и добави, че множеството евакуирани към този момент са се завърнали в домовете си. Необходими са още няколко дни, с цел да се направи цялостна равносметка на вредите, породени от циклона на място.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР