Властите са наясно, че здравната система е на ръба, но

...
Властите са наясно, че здравната система е на ръба, но
Коментари Харесай

До дни болниците в София ще са в колапс

Властите са наясно, че здравната система е на ръба, само че и през днешния ден представители на НОЩ са повече обезпокоени за продуктите в заведенията за хранене, в сравнение с за хората, които пълнят лечебните заведения. От участия на шефа на столичната РЗИ Данчо Пенчев и основния здравен контрольор доцент Ангел Кунчев тази заран се видя за следващ път, че ръководещите безучастно са следили до момента разрастващата се покруса, надявайки се на оптимистичен излаз.

" Ако наклонността на хоспитализациите се резервира, до няколко дни лечебната система в София ще бъде в колапс ", разгласи пред Данчо Пенчев. Той обаче даже се засмя, когато водещият Георги Любенов за следващ път го попита за какво при тази сериозна обстановка чакаме 4 дни до въвеждането на ограничавания. От думите на Пенчев се разбра, че прозорецът се дава поради заведенията за хранене, които трябвало " да осъществят продукцията си ". Същото сподели в и основният здравен контрольор доцент Ангел Кунчев. " Дадохме им опция да се опитат оптимално да довършат това, което са почнали, тъй като поработиха половин месец и заредиха със стока ", разяснява Кунчев. И двамата пропуснаха да покажат каквато и да е угриженост за растящия брой случаи и несъразмерно високата смъртност, която отличава България от всички останали европейски страни. Кунчев продължава да счита българския модел с най-меките ограничения за " относително сполучлив ".

От думите на Данчо Пенчев стана ясно, че рецесията, в която се намираме, значително е резултат на неправилни прогнози и безучастие. " Бяхме в хипотезата на един по-оптимистичен вид, уви, той не се сбъдна, по тази причина се наложи въвеждането на тези ограничения ", изясни Пенчев, макар че от седмици шефът на националния действен щаб проф. Венцислав Мутафчийски и шефът на " Пирогов " проф. Асен Балтов предизвестяват, че обстановката се утежнява изключително доста. В друго скандално изказване, шефът на РЗИ-София съобщи безусловно: " Очаквахме да забележим натиска върху системата по какъв начин ще й се отрази ", без да проличи каквото и да е страдание в думите му за провокираната тежка обстановка в лечебните заведения.

Пенчев разкри, че обратно на следващото безочливо изявление на ресторантьора Ричард Алибегов, че никой не е чувал за огнище в ресторант, в София има ресторант, в който целият личен състав се е оказал с COVID-19. Ресторантът се бил " самозатворил ", съгласно обяснението на шефа на РЗИ.

На целия този декор Пенчев въпреки всичко загатна, че даденият толеранс преди въвеждането на новите ограничавания не значи от четвъртък до неделя да не се съблюдават никакви ограничения. Бегъл обзор на профилите на разнообразни столични заведения за хранене във " Facebook " обаче демонстрира, че настроението през уикенда не дава отговор на обстановката - множеството приканват към занимания като за последно.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР