Властите пак ще засилват контрола по спазването на противоепидемичните мерки,

...
Властите пак ще засилват контрола по спазването на противоепидемичните мерки,
Коментари Харесай

Здравният министър и Фандъкова пак ще засилват контрола над мерките

Властите отново ще ускоряват контрола по спазването на противоепидемичните ограничения, откакто от началото на седмицата стартира тяхното разформироване с отварянето на фитнеси, молове и стартирането на огромните възпитаници в клас, което съответства с нов напредък на епидемията в страната. На този декор здравният министър свика незабавна среща с шефове на лечебни заведения и столичния кмет, след която стана ясно, че лечебните заведения се стягат да одобряват повече заболели. Засега ново стягане на ограничения не се обмисля, само че контролът над съществуващите щял да се ускори – тактика, която здравните управляващи към този момент изпробваха при втората вълна през октомври-ноември предходната година и се оказа неефективна.

" Към момента не е належащо да се трансформират ограниченията против разпространяването на ковид в София ", сподели след срещата при здравния министър и кметът на столицата Йорданка Фандъкова.

Засилва се обаче контролът за съблюдаване на ограниченията против разпространяването на вируса.

На срещата шефове на лечебни заведения са докладвали, че в последните дни има повишаване в броя на приетите в болница пациенти.

" От няколко дни София е още веднъж в алената зона, следим деликатно информацията, с цел да може да се подхващат ограничения. На този стадий не е належащо да се трансформират ограниченията, само че е значимо да се съблюдават. Затова се ускорява контролът по съблюдаване на ограниченията, най-много с комерсиалните обекти, в градския превоз, не престават инспекциите за носене на маски и съблюдаване на отдалеченост “, сподели Фандъкова.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР