Властите на Южна Корея ще продължат да използват в страната

...
Властите на Южна Корея ще продължат да използват в страната
Коментари Харесай

Южна Корея продължава ваксинацията с АстраЗенека

Властите на Южна Корея ще продължат да употребяват в страната имунизацията против ковид на компанията " АстраЗенека ", съобщи организация ТАСС, като се базира на Националната организация за надзор и профилактика на болесттите. Новината идва на фона на решението на редица европейски страни краткотрайно да прекратят имунизацията с препарата.

В известието на организацията се отбелязва, че не са били открити връзки сред имунизацията с продукта на „ АстраЗенека “ и образуването на тромби при пациентите.

По-рано управляващите в Южна Корея позволиха потреблението на имунизацията на " АстраЗенека " и при хора над 65-годишна възраст.

Столицата на Южна Корея разпорежда тестване за ковид на всички задгранични служащи

Същевременно беше обявено, че в южнокорейската столица Сеул през днешния ден ще бъде издадена 15-дневна административна заповед стотици хиляди задгранични служащи и техните работодатели да бъдат тествани за ковид, а за неспазване на наредбата се плануват санкции в размер на хиляди долари. Това съобщи Ройтерс, като цитира представители на управляващите.

Ще се тестват работодателите на най-малко един задграничен служащ, както и задграничните служащи.

Решението се взема макар рецензиите против сходна политика в прилежащ на Сеул район, която беше избрана като ксенофобска и дискриминационна, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Властите в азиатската страна споделиха, че мярката се подхваща за да се ограничи разпространяването на ковид.

Според Южна Корея заразяванията измежду задграничните служащи са високорискова обстановка.

По данни от декември 2020 година в Сеул е имало 242 623 регистрирани задгранични служащи, споделя министерството на правораздаването. Но чиновници от градската администрация пресмятат, че действителният им брой може да е към 390 000.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР