Властите на Южна Корея ще продължат да използват в страната

...
Властите на Южна Корея ще продължат да използват в страната
Коментари Харесай

Южна Корея продължава ваксинацията с "АстраЗенека"

Властите на Южна Корея ще продължат да употребяват в страната имунизацията против ковид на компанията " АстраЗенека ", съобщи организация ТАСС като се базира на Националната организация за надзор и профилактика на болесттите. Новината идва на фона на решението на няколко европейски страни краткотрайно да прекратят имунизацията с препарата,

В известието на организацията се отбелязва, че не са били открити връзки сред имунизацията с продукта на „ АстраЗенека “ и образуването на тромби при пациентите.

По-рано управляващите в Южна кория позволиха потреблението на имунизацията на " АстраЗенека " и при хора над 65-годишна възраст.

Столицата на Южна Корея разпорежда тестване за ковид на всички задгранични служащи

Същевременно беше обявено, че в южнокорейската столица Сеул през днешния ден ще бъде издадена 15-дневна административна заповед стотици хиляди задгранични служащи и техните работодатели да бъдат тествани за ковид, а за неспазване на наредбата се плануват санкции в размер на хиляди долари. Това съобщи Ройтерс, като цитира представители на управляващите.

Ще се тестват работодателите на най-малко един задграничен служащ, както и задграничните служащи.

Решението се взема макар рецензиите против сходна политика в прилежащ на Сеул район, която беше избрана като ксенофобска и дискриминационна.

Властите в азиатската страна споделиха, че мярката се подхваща за да се ограничи разпространяването на ковид.

Според Южна Корея заразяванията измежду задграничните служащи са високо рискова обстановка.

По данни от декември 2020 година в Сеул е имало 242 623 регистрирани задгранични служащи, споделя министерството на правораздаването. Но чиновници от градската администрация пресмятат, че действителният им брой може да е към 390 000.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР